Keressen minket a Facebook-on
Keressen minket a Google+-on
Keresssen minket a Twitteren
Keressen minket a LinkedIn-en
Iratkozzon fel hirlevélre!
"Szárnyalj a tudás vezérvonalán!"

Grafikus tanfolyam

Manapság az egyik legkeresettebb szakma a grafikusoké, így folyamatosan keresettek a valóban magasan képzett és tehetséges grafikusok. A Soter-Line Oktatási Központban Ön hozza a tehetségét, mi pedig hozzáadjuk a minden területre kiterjedő, mély és hasznos szakmai ismereteket. Ennek köszönhetően, ha nálunk végez, akkor a legkeresettebb grafikus szakemberek közé tartozhat, és ennek megfelelő magas jövedelemre tehet szert.

NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELI SZÁMA: E-000201/2014/A077
Grafikus tanfolyam

Használja fel kreativitását és tehetségét! Szerezzen velük jól fizető grafikus állást! Ne tartsa vissza ha nem tud rajzolni vagy hallomásból sem ismeri a számítógépes grafikai programokat! Mi mindent megtanítunk Önnek!

A grafikus tanfolyam keretein belül könnyedén elsajátíthatja azokat a készségeket, amik szükségesek ahhoz, hogy a grafika különböző szakterületein (képgrafika, alkalmazott grafika) önálló véleményalkotásra, esztétikai és szakmai feladatok magas színvonalú megoldására legyen képes. Így a technológiai, műfaji hagyományok és marketing ismeretek birtokában cégarculatok, hirdetések, különféle kiadványok, prospektusok, magazinok, plakátok, termékarculatok grafikai tervét is képes lesz elkészíteni.

Jelenleg 3604 Grafikus álláshirdetés van az álláskereső portálokon, ahol grafikusi végzettséggel lehet elhelyezkedni.

Általános adatok

Szakképesítés neve
Grafikus
Szakképesítést azonosító száma
54 211 04
Nyilvántartásba vételi száma
E-000201/2014/A077
Szakképesítés típusa
Emeltszintű szakképesítés
Szakmacsoport
4. Művészet, közművelődés, kommunikáció
Ágazati besorolás
V. Képző- és iparművészet
Kiadó rendelet
37/2013. (V. 28.) EMMI rendelet
A szakképesítésért felelős miniszter
kultúráért felelős miniszter
A képzésre jelentkezés feltételei:
Letölthető nyomtatvány:
Érettségi bizonyítvány,

A Grafikus tanfolyam helyszíne: 1074 Budapest, Dohány utca 98.

A Grafikus tanfolyam indulási időpontjai:

IndulásOktatási napokOktatási időpontokÓraszám
kontakt óra
Időtartam (hó)DíjRészlet-
fizetés /hó
Vizsgadíj
2016.05.02.
Elindult.
hétfő-szerda17.30-20.5096015Akció
280 000Ft
helyett most
260 000Ft
17 300Ft65 000Ft
2016.09.02.
kéthetente szombat-vasárnap08:30-17:3096018297 000Ft16 500Ft65 000Ft

 

A tanfolyam díját rendezheti utalással: Bankszámlaszámunk: 11708001-20366780

Kérjük, hogy az átutalás megjegyzés rovatában szíveskedjen feltüntetni – a képzés pontos megnevezését és a képzésen résztvevő személy nevét.

JELENTKEZÉS


További információ:
Patakiné Komor Krisztina | + 36 1 887 2326 | info@soterline.hu


A Grafikus szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A grafikus olyan rajzi és vizuális kultúrával rendelkező kreatív szakember, aki a grafika különböző szakterületein (képgrafika, alkalmazott grafika) önálló véleményalkotásra, esztétikai és szakmai feladatok magas színvonalú megoldására képes. Olyan alkotó munkatárs, aki a technológiai, műfaji hagyományok és marketing ismeretek birtokában cégarculatok, hirdetések, különféle kiadványok, prospektusok, magazinok, plakátok, termékarculatok grafikai tervét képes elkészíteni. Munkája során kiadványszerkesztő szoftvereket, programokat használ, illusztrációs terveket készít a számítógépen, tekintettel a jelenlegi piaci igényekre jellemző, a megrendelők által támasztott elvárásokra, illetve a kivitelezés szervezésének szakmai kikötéseire. A grafikus előkészíti a tervek levilágítását, nyomdai sokszorosítását. Széleskörű művészeti és művészettörténeti ismeretekkel rendelkezik, képesítésével alkalmas tanulmányai folytatására a különböző művészeti főiskolákon, egyetemeken.

A Grafikus szakképesítéssel rendelkező képes:

 • információ és anyaggyűjtést végezni, terveket, vázlatokat, költségvetést készíteni
 • komplex tervezőgrafikai munkálatokban részt venni, mint szakértő munkavállaló: emblémák, szimbólumok, piktogramok, különböző kiadványok, hirdetések, plakátok grafikai tervek, cégarculatok, termékarculatok, reklámkampányok, csomagolástervezési feladatok, illusztrációk, szakillusztrációk, infografikai munkák, online és mozgóképes megjelenések grafikai tervezésének munkafázisaiban részt venni
 • munkája során professzionális grafikai programokat és eszközöket kezelni, kép és szövegszerkesztési munkát végezni, hasznosítani manuális rajzi és illusztrációs tudását, a végfelhasználás szerint nyomdai és technológiai előkészítést végezni, prezentálni, archiválni, kapcsolatot tartani a megrendelővel, előkészíteni és leadni a kész grafikai munkát.

(Forrás: Szakmai és vizsgakövetelmény, 2013)


Amiért a Soter-Line Grafikus tanfolyam a legelőnyösebb Önnek:

 • 24 éves képzési múlttal rendelkezünk!
 • Ingyenes modulzáró vizsgák!
 • Nincs regisztrációs díj!
 • Kamatmentes részletfizetés egyenlő elosztásban!
 • Igény esetén kedvezményes nyelvtanfolyam!
 • A munkáltatók szívesen keresnek nálunk munkavállalókat!
 • Nagyon jók az áraink!
 • Saját vizsgaszervezési jogosultsággal rendelkezünk!
 • Vizsgaszervezési díjaink is kedvezőek!
 • Honlapunkon hitelesen tájékoztatjuk, nem titkolunk el semmilyen részletet Ön elől!
 • Az államilag elismert bizonyítvány mellé Europass bizonyítványt is igényelhet!
 • Tanfolyamainkat jól megközelíthető helyen, a Blaha Lujza tér szomszédságában tartjuk!
 • Tanfolyamszervező és vizsgaszervező kollégáink szívüket, lelküket kiteszik Önért!

JELENTKEZÉS


A Grafikus képzés során oktatott szakmai modulok:

 • 10586-12 Művészetelmélet és alapozás
 • 10587-12 Művészeti vállalkozások működtetése
 • 10588-12 Tervezés és technológia
 • 10610-12 Grafikai alapok
 • 10611-12 Grafikai illusztrálás
 • 10612-12 Alkalmazott grafikai munka
 • 11498-12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
 • 11499-12 Foglalkoztatás II.
 • 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

SZAKMAI ÉS VIZSGA KÖVETELMÉNYEK


Gyakori kérdések a Grafikus tanfolyammal kapcsolatban:

Hogyan lehet a Grafikus tanfolyamra jelentkezni?
A Grafikus tanfolyamra online lehet jelentkezni a JELENTKEZÉS gombra kattintva. A jelentkezési lapja beérkezése után a Tanfolyamvezető telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot.

Meddig lehet jelentkezni a Grafikus tanfolyamra?
A Grafikus tanfolyam jelentkezési határideje a tanfolyam indulása táblázat alatt van feltüntetve.

Mikor kell az első havi tandíjat befizetni?
A Grafikus tanfolyam első havi tandíját a tanfolyam indulása előtti héten kell rendezni, de a pontos határidőről a Tanfolyamvezető e-mailben fogja értesíteni a jelentkezőket.

Úgy tudom, hogy az első OKJ-t az állam támogatja. Önöknél lehetőség van az állami támogatás igénybe vételéhez?
Intézményünk iskolarendszeren kívüli felnőttképző intézmény, ezért állami támogatásra nincs lehetőség. Ellenben tanfolyamaink időpontjai úgy vannak megszervezve, hogy munka mellett is elvégezhető a tanfolyam. A Grafikus tanfolyam teljes tanulmányi díja kevesebb, mint egy Grafikus havi fizetése. Javasoljuk, hogy mielőtt tanfolyamot választana mérlegelje, hogy nálunk egy éven belül végez és dolgozhat, míg iskolarendszeren belüli képzésben nappali tagozaton munkavállalásra szűkebbek a lehetőségei a tanfolyam mellett, és a képzési idő is több. Amennyiben mégis az iskolarendszeren belüli támogatott képzési formát választaná, figyelmébe ajánljuk az Athéné Idegenforgalmi, Informatikai és Üzletemberképző Szakképző Iskolát.

Mi  a tematikája a Grafikus tanfolyamnak?
A tematika minden intézményben eltérő, azonban minden intézménynek tartania kell magát a szakmai és vizsgakövetelményekhez. (fentebb letölthető) Írásban és telefonon nem adunk ki részletes információt, azonban ügyfélszolgálatunk nyitva tartási idejében személyesen megtekinthető a Grafikus tanfolyamra írt, államilag engedélyezett képzési programunk.

Milyen programokat tanítanak a Grafikus tanfolyamon?
A grafikus tanfolyamon az Adobe család szoftvereit tanulják meg hallgatóink nagyon magas szinten kezelni. Adobe photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Flash. Ezen felül betekintést nyernek a 3D-s tervezés világába is. Több intézmény azt ígéri hallgatóinak, hogy egy év alatt videó vágó programok kezelését is magas szinten megtanítja, de ez sajnos lehetetlen. A Grafikus más szakma mint a Vágó vagy az Animátor, bár bizonyos munkakörökben szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Azonban a rendelkezésre álló idő kevés több szakma magas szintű elsajátításához, így ha más szakmához tartozó programokat is tanítanánk, akkor a Grafikus szakához tartozó programok ismerete felszínes maradna. Hallgatóink azért választják a Grafikus képzést, mert Grafikusok szeretnének lenni, és mi profi Grafikussá képezzük ki Őket.

Kell előzetes tudás ahhoz, hogy a Grafikus  tanfolyamra jelentkezzek?
Nem, nem kell előzetes tudás. A Grafikus tanfolyam megkezdésének előfeltétele az érettségi bizonyítvány. Tanfolyamunk teljesen kezdő szinttől épül fel. Ne ijedjen meg az sem, aki nem tud rajzolni vagy soha nem használta a Photoshopot. Mi azért vagyunk, hogy megtanítsuk!

Felmerülnek egyéb költségek a Grafikus tanfolyam alatt?
Kötelező költségek nem merülnek fel. A képzés elején szabadkézi rajzot tanulnak hallgatóink, ehhez szükséges lesz beszerezni pár grafit ceruzát és vízfestéket, azonban a márkáját nem határozzuk meg. Tanáraink a megfelelő eszközök kiválasztásában segítségükre lesznek.

A Grafikus tanfolyam miből áll leginkább? Rajzolásból vagy számítógépes tervezésből?
A tanfolyam nagyobb része számítógépes tervezésből, rajzolásból áll, azonban a szabadkézi rajz alapszintű fejlesztése elkerülhetetlen a megfelelő látásmód kialakításához. Ne ijedjen meg az sem, aki egy kört sem tud szabályosan lerajzolni, majd mi megtanítjuk!

Milyen elhelyezkedési lehetőségei vannak egy Grafikusnak a tanfolyam elvégzése után?
Végzett hallgatóink visszajelzése alapján könnyen és gyorsan találtak munkát. Többen kereskedelmi televíziónál dolgoznak. A Grafikusok manapság nagyon keresett szakemberek. Legfőbb munkaterületük jelenleg az arculattervezés, online webdesign. A Grafikusoknak két lehetőségük van: állandó munkahelyen egy cégnek folyamatosan dolgozni, vagy cégként (egyéni vállalkozóként) különböző cégek időszakos megbízását vállalni. Ez utóbbi nagyon jó olyanoknak, akik kötetlen munkaidőben szeretnének munkát vállalni.

Van nyári szünet?
Igen, van. Az augusztusi hónapban intézményünk zárva tart.

Mennyit hiányozhatok?
A megengedett hiányzás a kontakt óraszám 10%-a.

Kik a tanárok a Grafikus tanfolyamon?
Intézményünknek magas elvárásai vannak tanárainkkal szemben. Tanáraink mind gyakorlott oktatók és nemzetközi szinten is elismert szakemberek.

Hogyan tudom bepótolni ha hiányzom egy óráról?T
Tanáraink a képzési napokon kívül is csoportos levelezőlistán tartják a kapcsolatot a Grafikus hallgatókkal.

Kell gyakorlati helyet keresnem?
Nem kell gyakorlati helyet keresnie magának, mert Intézménycsoportunk tagja a Soter Praxis Kft, amelynek legkorszerűbben felszerelt tanműhelyében gyakorlati szakembereink felkészítik Önt a szakma összes fortélyára a kontakt órákon. A gyakorlati időt is fedezi a tanfolyam óraszáma, nem kell több időt eltöltenie.


A  Grafikus végzettséggel betölthető munkakörök:

FEOR számaFEOR megnevezéseBetölthető munkakör(ök)
2136Grafikus és multimédia tervező
alkalmazott grafikus
számítógépes grafikus
web grafikus
webdesigner
weboldal-grafikus
7231Nyomdai előkészítőszámítógépes nyomdai szövegszerkesztő
számítógépes nyomdai képszerkesztő
számítógépes nyomdai tervező
hirdetési grafikus, nyomdai
számítógépes tördelő
médiaszerkesztő
nyomdai előkészítő
nyomdai előkészítő
nyomdai képszerkesztő
nyomdai szöveg és képszerkesztő
alkalmazott tipográfus
alkalmazott illusztrátor
21143 Hálózat és multimédia fejlesztőhonlap tervező
weblaptervező
webtervező
tartalommenedzser, elektronikus megjelenés

 

Ha a Soter-Line Grafikus képzését választja, nem kell gyakorlati helyet keresnie magának, mert Intézménycsoportunk tagja a Soter Praxis Kft, amelynek legkorszerűbben felszerelt tanműhelyében gyakorlati szakembereink felkészítik Önt a szakma összes fortélyára!


A  Grafikus szakképesítés vizsgakövetelményei

A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: az alábbi modulokból eredményes vizsga letétele.

54 211 04 Grafikus
Követelménymodul száma, megnevezéseVizsga típusa
10586-12Művészetelmélet és alapozásgyakorlati
10587-12Művészeti vállalkozások működtetésegyakorlati és szóbeli
10588-12Tervezés és technológiagyakorlati
10610-12Grafikai alapokszóbeli
11498-12Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)írásbeli
11499-12Foglalkoztatás II.írásbeli
10611-12 Grafikai illusztrálásgyakorlati
10612-12Alkalmazott grafikai munkagyakorlati
11500-12Munkahelyi egészség és biztonságírásbeli

SZÓBELI TÉTELEK


Kedvezmények:

KEDVEZMÉNYEK

További információra van szüksége? Kattintson az alábbi linkre!

KÉRDEZZEN

Tanáraink kivétel nélkül nagy gyakorlattal rendelkeznek, a szakma elismert szakemberei. Ne feledje: Grafikus  tanfolyam a Blahánál. Szakképzés a legjobb áron, a legrövidebb idő alatt, gyakorlott oktatókkal, saját vizsgaszervezéssel.


Soter-Line Oktatási KözpontTanteremTanteremTanteremTanteremTanterem
Tantermeink minden esztétikai igényt kielégítenek, légkondicionáltak, a legmodernebb technikai eszközökkel felszereltek. Nemcsak a tanfolyam előtt, hanem mindvégig szívélyes ügyintézéssel fogadjuk hallgatóinkat. A képzést Budapest szívében, a Soter-Line Oktatási Központ saját tulajdonú Erzsébet körúti épületében (a Blaha Lujza tér mellett, a Boscolo Hotel szomszédságában) tartjuk.