Keressen minket a Facebook-on
Keressen minket a Google+-on
Keresssen minket a Twitteren
Keressen minket a LinkedIn-en
Iratkozzon fel hirlevélre!
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
"Szárnyalj a tudás vezérvonalán!"

Biztosításközvetítő hatósági képzés és vizsga

KÉPZÉS ADATOK IDŐPONTOK-ÁRAK KAPCSOLAT

Gondolunk a résztvevőkre, augusztus hónapban oktatási szünetet tartunk.

Biztosításközvetítő hatósági képzés és vizsga – Mi az, amit garantálni tudunk Önnek? Olyan friss és széleskörű tudáshalmazt, amelynek mindvégig jó hasznát veszi majd életpályája során. Kiváló oktatóink minden eshetőségre felkészítik, és sikeres vizsgája után azonnal elhelyezkedhet egy biztos állásban. Vegyen részt képzésünkön, és kerüljön a legjobbak közé!

 Biztosan induló képzésünk: 2017.04.24.-27. Lehet még jelentkezni! Vizsga: 2017.05.23.

Tegye le vizsgáját és jusson azonnal álláshoz! Sikeresen vizsgázó független biztosításközvetítő hallgatóinkat Magyarország dominánsan piacvezető, független tanácsadói cégcsoportja várja!

NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELI SZÁMA: E-000201/2014
Biztosításközvetítő hatósági képzés és vizsga

20% tandíjkedvezmény!

A Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft. mint képző intézmény a MNB Kszj-38/2010 számú határozata alapján jogosult a függő és független biztosításközvetítői hatósági képzés és vizsga szervezésére.

Biztosításközvetítő hatósági képzésünk keretein belül megismerkedik a pénzügyi piacok szereplőivel, intézményrendszerével, a biztosítási piac szereplőivel és működésével. Továbbá ismereteket fog szerezni a biztosításközvetítéshez kapcsolódó alapfogalmakról, és elsajátítja a pénzügyi matematikai alapfogalmakat. Mindemellett pedig megismeri a biztosításközvetítéshez kapcsolódó általános jogszabályokat és az egyes biztosításokra vonatkozó polgári jogi szabályozást is.

A Soter-Line Oktatási Központ minden oktatója magasan képzett és nagy tapasztalattal rendelkezik, ezért maradéktalanul képesek Önnek átadni a szükséges ismereteket ahhoz, hogy sikeres vizsgát tehessen a biztosításközvetítő hatósági képzés végén.

Tudjon meg többet!

Biztosításközvetítői hallgatói visszajelzések

Ha bármi kérdése van, akkor bátran keressen fel minket valamelyik elérhetőségünkön, hiszen oktatásszervező kollégáink készséggel segítenek Önnek, akár személyesen is! Jöjjön el hozzánk, és tekintse meg a minden elvárásnak maximálisan megfelelő oktatási helyszínünket!

Az MNB határozata letölthető innen.

A Biztosítási törvény értelmében 2008. július 1-jétől csak azon biztosításközvetítők jegyezhetők be a MNB által vezetett Biztosításközvetítői regiszterbe, akik

 • felsőfokú végzettséggel rendelkeznek,
 • rendelkeznek az OKJ államilag elismert biztosításszakmai szakképesítéssel,
 • függő- vagy független biztosításközvetítő hatósági vizsgával rendelkeznek.

A biztosításközvetítő hatósági képzésre való jelentkezés feltétele:

a) érettségi vizsga vagy b) biztosítónál, viszontbiztosítónál, biztosításközvetítői tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetnél, harmadik országban székhellyel rendelkező biztosításközvetítő magyarországi fióktelepénél, vagy ezen szervezetek szakmai érdekvédelmi vagy érdek-képviseleti szervénél, vagy az államigazgatás pénzügyi, illetve gazdasági területén a jelentkezést megelőző hat éven belül legalább négy éves igazolt biztosításszakmai tapasztalat.

JELENTKEZÉS

 • 1. A hatósági képesítés megnevezése: független biztosításközvetítő
 • 2. Iskolai előképzettség vagy szakmai tapasztalat: a) érettségi vizsga vagy b) biztosítónál, viszontbiztosítónál, biztosításközvetítői tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetnél, harmadik országban székhellyel rendelkező biztosításközvetítő magyarországi fióktelepénél, vagy ezen szervezetek szakmai érdekvédelmi vagy érdek-képviseleti szervénél, vagy az államigazgatás pénzügyi, illetve gazdasági területén a jelentkezést megelőző hat éven belül legalább négy éves igazolt biztosításszakmai tapasztalat.
 • 3. Elmélet aránya: 100%
 • 4. Gyakorlat aránya: 0%

A tanfolyamok helyszíne: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 7.

A Biztosításközvetítő hatósági képzés és vizsga kezdési időpontja

IndulásOktatási napok 9.00-17.00Jelentkezési határidőVárható vizsga időpontjaIdőtartam (nap/óra)DíjVizsgadíj
Független-
2017.04.24
kedd-péntek
2017.04.24--25-26-27-
2017.04.18.2017.05.23.4/4020 800 Ft9000 Ft MNB vizsgadíj,+ 5000 Ft vizsgaszervezési díj
Függő-
2017.04.24.
kedd-csütörtök
2017.04.24-25-26
2017.04.18.2017.05.23.3/3016 800 Ft9000 Ft MNB vizsgadíj,+ 5000 Ft vizsgaszervezési díj
Különbözeti
2017.04.27.
csütörtök
2017.04.27.
2017.04.18.2017.05.23.1/1010 000 Ft3000 Ft MNB vizsgadíj,+ 5000 Ft vizsgaszervezési díj

 

A tanfolyam díját rendezheti utalással, bankszámlaszámunk: 11708001-20366780

Pótvizsga díja: független és függő: 15.000 Ft, különbözeti: 9000 Ft.

Aki Intézményünkben már valamelyik hatósági képzést elvégezte, a második  hatósági képzés díjából további 5% , a harmadikból már 7 % kedvezményben részesül!

Kérjük, hogy az átutalás megjegyzés rovatában szíveskedjen feltüntetni – a képzés pontos megnevezését (BKH) és a képzésen résztvevő személy nevét.

JELENTKEZÉS

Letölthető dokumentumok


További információ:
Sinkó Judit | + 36 1 887 2378 | info@soterline.hu


Amiért a Soter-Line Biztosításközvetítői hatósági tanfolyama a legelőnyösebb Önnek:

 • Több, mint 25 éves képzési múlttal rendelkezünk! Hatósági képzéseket a kezdetektől tartunk!
 • A munkáltatók szívesen keresnek nálunk munkavállalókat!
 • Versenyképesek az árak.
 • Céges keretszerződés alapján egyedileg állapítjuk meg az árakat, így további kedvezményre van lehetőség!
 • Honlapunkon hitelesen tájékoztatjuk, nem titkolunk el semmilyen részletet Ön elől!
 • Tananyagot és tesztsort megoldással együtt elektronikusan megkapják a jelentkezők.
 • Vizsga előtt ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk!
 • A képzésen nagy hangsúlyt fektetünk a tesztek gyakorlására, és próbavizsgával zárunk.
 • Sikertelen vizsga esetén  ingyenesen részt vehet egy másik csoport óráján!
 • Tanfolyamainkat jól megközelíthető helyen, a Blaha Lujza tér szomszédságában tartjuk!
 • Kiemelkedő színvonalú az oktatói gárdánk, biztosításközvetítői szakmai múlttal rendelkeznek, a kötelező szakmai anyagon felül a gyakorlatban is jól alkalmazható tudást adnak át.
 • Folyamatosan értékeltetjük a képzést és az oktatókat is, és a visszajelzések alapján fejlesztünk.
 • Rugalmasan alkalmazkodunk megrendelőkhöz mind az időpontot mind a helyszínt tekintve.

JELENTKEZÉS


Független biztosításközvetítő hatósági képzés vizsgakövetelményei

I. Vizsgatárgy: Pénzügyi és biztosítási piac szereplői

A) Pénzügyi piacok szereplői, tevékenységük és szolgáltatásaik

 1. Pénzügyi piac fogalma 2. Pénzügyi közvetítőrendszer intézményei (hitelintézet, szakosított hitelintézet, hitelszövetkezet, pénzügyi vállalkozás, biztosítók, befektetési szolgáltatók, befektetési alapkezelők) 3. Kétszintű bankrendszer fogalma (Magyar Nemzeti Bank, kereskedelmi bankok), a jegybank és a kereskedelmi bankok feladatai és szolgáltatásai 4. Értékpapír fogalma, fajtái 5. Tőzsde fogalma és szerepe 6. A bankszerűen működő pénzintézetek tevékenységei (takarékszövetkezetek, szakosított hitelintézetek) 7. Pénztári szolgáltatások csoportosítása és fő szolgáltatásai 7.1. Önkéntes egészségpénztár 7.2. Önkéntes nyugdíjpénztár 8. Eltérés és kapcsolódás a banki, a befektetési, a pénztári és a biztosítói szektor és szolgáltatásai között

B) Biztosítási piac szereplői

Biztosítók szervezeti formái és értékesítési csatornái 2. Biztosításközvetítői tevékenység formái 2.1. függő biztosításközvetítő (ügynök, többes ügynök) 2.2 független biztosításközvetítő (alkusz) 3. Biztosításközvetítők piacra lépésének feltételei és működésük főbb szabályai 3.1. Regisztrációs követelmény 3.2. A végzettségre/szakképesítésre/képesítésre vonatkozó követelmények 3.3. Jogkör, kötelezettség 4. Biztosításközvetítők általános tájékoztatási kötelezettsége 5. Szakmai szövetségek tevékenysége, célja, feladatköre 5.1. A MABISZ tevékenysége, célja, feladatköre, Etikai kódex, Kártalanítási Számla, Kártalanítási Alap 5.2. A FBAMSZ, MABIASZ tevékenysége, célja

C) A biztosítási piac működését érintő hatóságok és egyéb szervezetek

 1. A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletével kapcsolatos főbb feladatai, jogkörei (pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó szerv biztosításközvetítőkre vonatkozó ajánlásai, útmutatói) 2. Gazdasági Versenyhivatal (a biztosítást érintő versenyszabályok lényege) 3. Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, tevékenysége (a biztosítási szektorra vonatkozó adatvédelemmel kapcsolatos szabályok) 4. Biztosítási titok és személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok 5. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésére és megakadályozására vonatkozó jogszabály 6. A békéltető testület feladata, jogköre 7. Fogyasztóvédelem, az esetleges jogsérelem orvoslásának lehetőségei
 1. Vizsgatárgy: Biztosításszakmai alapfogalmak

2.1. Veszély, bizonytalanság, kockázat fogalma 2.2. Kár, kártérítés, kármegelőzés, kárenyhítés, kárkiegyenlítés fogalma 2.3. Kockázatkezelési módszerek (elkerülés, megelőzés, áthárítás, megtartás) kockázatviselés, öngondoskodás 2.4. Veszélyközösség fogalma 2.5. Biztosíthatóság feltételei (jövőbeliség, véletlenszerűség, bizonytalanság, kalkulálhatóság) 2.6. A biztosítás fogalma 2.7. Biztosítók kockázatmegosztási programjai (hazai, nemzetközi) 2.7.1. Viszontbiztosítás fogalma 2.7.2. Együttbiztosítás fogalma 2.7.3. Pool fogalma 2.7.4. Fronting fogalma 2.8. Biztosítási ág, ágazat, termék fogalma 2.9. Alapbiztosítás, kiegészítő biztosítás fogalma 2.10. Biztosítási igény felmérése, dokumentálása 2.11. Összeg-, kárbiztosítás fogalma, a kárrendezés, a kárrendezés menete és dokumentálása (belső és kiszervezett) 2.12. Biztosítási díj elemei és funkciói 2.13. Engedmények, pótdíjak fajtái 2.14. Pénzforgalommal kapcsolatos szabályok (átvett díj kezelése) 2.15. Biztosítástechnikai tartalékok, a tartalékok fogalma, szerepe és fajtái 2.16. Pénzügyi matematikai alapműveletek 2.16.1. Kamat, kamatos kamat fogalma 2.16.2. Jelenérték fogalma 2.16.3. Jövőérték fogalma 2.16.4. Belső megtérülési ráta fogalma

 1. Vizsgatárgy: Biztosítási szerződésjog

A) Általános szabályok

 1. Biztosítási szerződés fogalma 2. Biztosítási szerződések alapelvei 2.1. Önkéntesség 2.2. Egyenjogúság 2.3. Egyoldalú kógencia tilalma 2.4. Írásbeliség 2.5. Díjoszthatatlanság 3. A biztosítási szerződés szereplői 3.1. A biztosító 3.2. A szerződő 3.3. A biztosított 3.4. A kedvezményezett 3.5. A károsult 4. A biztosítási szerződés megkötése 4.1. A szerződés megkötésének folyamata 4.2. A biztosítási szerződés létrejötte, hatálybalépése és a kockázatviselés kezdete 4.3. A biztosítás technikai kezdete 5. A felek egyes kötelezettségei a szerződés megkötése előtt és fennállása alatt 5.1. Díjfizetési kötelezettség 5.2. Közlési és változásbejelentési kötelezettség 5.3. Bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettség 6. Biztosítási szerződés módosítása 6.1. Módosítás a szerződés megkötésének folyamatában 6.2. Módosítás a szerződés fennállása alatt 6.3. Értékkövetés (indexálás) 6.4. A szerződésmódosítás egyéb esetei 7. A biztosítási szerződés megszűnése 7.1. A kockázatviselés megszűnése 7.2. A felek megállapodása (közös megegyezés) 7.3. Rendes felmondás 7.4. Lejárat 7.5. Biztosítási esemény bekövetkezése 7.6. Biztosított halála 7.7. Biztosítási érdek megszűnése (érdekmúlás) 7.8. Lehetetlenülés 7.9. Díjnemfizetés 7.10. Rendkívüli felmondás 7.11. Visszavásárlás 7.12. A biztosítási összeg kimerülése 7.13. Biztosítási szerződés szüneteltetése 7.14. A biztosítási szerződés technikai megszűnése 8. A biztosító törvényi engedményesi joga és visszakövetelési joga (regressz)

B) Az egyes biztosítási típusokra vonatkozó polgári jogi szabályok

 1. Vagyonbiztosítás 1.1. A biztosítási összeg 1.2. Túlbiztosítás tilalma 1.3. Alulbiztosítás jogkövetkezménye 2. Felelősségbiztosítás 2.1. Felelősségbiztosítás fogalma 2.2. A felelősségbiztosítás alanyai 2.3. Gépjármű üzembentartójának kötelező felelősségbiztosítása 3. Életbiztosítás 3.1. Az életbiztosítás és a hozzá kapcsolódó fogalmak 3.2. Tájékoztatási kötelezettség az életbiztosítás esetén 3.3. A szerződő jogai és kötelezettségei 3.4. A biztosított jogai és kötelezettségei 3.5. A biztosító szolgáltatása életbiztosítási szerződés esetén 3.6. Az életbiztosítási szerződés megszűnése a biztosítási összeg kifizetése nélkül 3.7. Díjmentesítés 4. Balesetbiztosítás 4.1. Életbiztosítási szabályok alkalmazása 4.2. Speciális szabályok alkalmazása 4.3. Vagyonbiztosítási szabályok alkalmazása 4. Vizsgatárgy: Független biztosításközvetítői alapismeretek 4.1. A független biztosításközvetítőkre vonatkozó általános szabályok 4.1.1. A független biztosításközvetítő társasági formái, tárgyi, személyi, pénzügyi feltételei, felelőssége 4.1.2. A független biztosításközvetítői tevékenység tartalma 4.1.3. A független biztosításközvetítő határon átnyúló tevékenységének szabályai 4.2. A független biztosításközvetítő felelőssége és a felelősségbiztosítási szerződés minimális tartalmi követelményei 4.3. Adatkezelés, adatok kiadhatósága, különös tekintettel a különböző biztosítók közötti információáramlás tilalmára 4.4. A pénzkezelés független biztosításközvetítőkre vonatkozó eltérő szabályai 4.5. Meglevő szerződések összehasonlítása a piacon hozzáférhető aktuális lehetőségekkel 4.6. A független biztosításközvetítők szerepe a kárrendezésben 4.7. Termékek bemutatása, összehasonlítása, kapcsolódási pontjai 4.7.1. Az egyes termékek összehasonlításának lehetséges paraméterei 4.7.2. Biztosítók és biztosítási termékek és más pénzügyi termékek általános összehasonlítási szempontjai és kapcsolódási pontjai

(Forrás: www.mnb.hu )

Vizsgakövetelmények:

VIZSGAKÖVETELMÉNYEK


Kedves Jelentkező, Vizsgázó!

Amennyiben frissen megszerzett végzettségével szeretne egyből elhelyezkedni, kattintson az alábbi linkre:

PÉNZÜGYI TERMÉKFELELŐS

Partnerünk, az Oney Magyarország Kft., Pénzügyi termékfelelősöket keres. Jelentkezni a linken elérhető leírás alapján tud.


Kedvezmények:

KEDVEZMÉNYEK

További információra van szüksége? Kattintson az alábbi linkre!

KÉRDEZZEN

A Biztosításközvetítő hatósági képzéssel kapcsolatos további fontos információk:

Tanáraink kivétel nélkül nagy gyakorlattal rendelkeznek, a szakma elismert szakemberei. Ne feledje: Biztosításközvetítő hatósági képzés a Blahánál. Szakképzés a legjobb áron, a legrövidebb idő alatt, gyakorlott oktatókkal, saját vizsgaszervezéssel.

Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ