Keressen minket a Facebook-on
Keressen minket a Google+-on
Keresssen minket a Twitteren
Keressen minket a LinkedIn-en
Iratkozzon fel hirlevélre!
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
Soter-Line Oktatási Központ - 25 éve az élvonalban - Több, mint 120 OKJ-s tanfolyam
"Szárnyalj a tudás vezérvonalán!"

Adótanácsadó tanfolyam

KÉPZÉS ADATOK IDŐPONTOK-ÁRAK KAPCSOLAT

Adótanácsadó tanfolyam – Biztosan álmodozott már róla, hogy egy vállalat mindennapjainak kulcsszereplője lehessen. Egy professzionális adótanácsadónak ez a rang természetes. Képzésünkön nagy szakértelmű oktatóktól tanulhat egy jól fizető, keresett, és ami a legfontosabb: megbecsült szakmát!

Adótanácsadó (55 344 01) tanfolyam 2017-ben is a Soter-Line-nál!

NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELI SZÁMA: E-000201/2014/A028
Adótanácsadó

Adótanácsadókra mindig szükség van!

Ha egy valóban keresett és kiemelkedően megfizetett szakmát szeretne, akkor az Adótanácsadó tanfolyamunkat bátran ajánljuk Önnek!
A Soter-Line Oktatási Központban felkészült és tapasztalt tanárok adják át Önnek az Adótanácsadó szakmához tartozó nélkülözhetetlen tudást, melynek elsajátítását követően könnyedén képes lesz adótanácsadóként elhelyezkedni a munkaerőpiacon illetve szaktudását szolgáltatásként kínálni. A felkészült Adótanácsadó mind a vállalatok, mind a magánszemélyek esetében komoly összegek megtakarítását érheti el (és nem utolsó sorban, felesleges idegeskedéstől kímélheti meg ügyfeleit). Rendet vág a folyamatosan változó adószabályok “dzsungelében”, racionalizálja és még jobban tervezhetővé teszi az adózási feladatokat, hogy megbízói az üzlet érdemi feladataira koncentrálhassanak.


Bemeneti feltételek

 • mérlegképes könyvelő bizonyítvány (szakiránytól függetlenül), és a bizonyítvány megszerzését követően egy év gyakorlat, vagy
 • felsőoktatási intézményben szerzett oklevél és 3 éves pénzügyi, vagy számviteli, vagy adóigazgatási, vagy adóoktatási területen szerzett gyakorlat; közgazdasági, jogász, igazgatásszervező diploma, vagy az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsga esetén 1 év szakmai gyakorlat

Gyakorlat: pénzügyi, vagy számviteli, vagy adóigazgatási, vagy adóoktatási területen szerzett (igazolt) gyakorlat, amely a szakmai előképzettség után érvényesíthető.

A szakmai gyakorlat igazolásáról szóló dokumentumnak az alábbi adatokat kell tartalmaznia:

 • Munkáltató megnevezése
 • Dátum szerint mettől-meddig tartott a szakmai gyakorlatként figyelembe vehető munkavégzés
 • A munkatevékenység megnevezése (ha munkája során több fajta tevékenységet lát el,  akkor csak a szakmai gyakorlatként figyelembe vehetőt kell feltüntetni: pl. ha a cégnél az adózáshoz kapcsolódó feladatok mellett végez munkaügyi feladatokat is, akkor elegendő csak az adózási feladatokat feltüntetni.)
 • Igazolás (munkáltató aláírása)

A gyakorlati idő több munkáltatótól is származhat.

Felmentési lehetőségek

 • Számvitel modulzáró vizsga alól felmentést kérhet, aki vállalkozási szakos mérlegképes könyvelői képesítéssel vagy 93/2002. (V.5.) Korm.rendelet alapján a nyilvántartásba vétel szempontjából mérlegképes könyvelő vállalkozási szakterületen.
 • Jogi ismeretek modulzáró vizsga alól felmentést kérhet, aki állam- és jogtudományi doktori fokozattal, jogi szakokleveles közgazdász végzettséggel (oklevéllel, vagy az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával), vagy a jogi és igazgatási képzési terület jogász egységes, osztatlan mesterképzési szakon felsőoktatási intézményben szerzett diplomával, vagy az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával rendelkezik.

De mi szükséges ahhoz, hogy Adótanácsadóként eredményesen működhessünk? 

Elhivatottság, képesség és szándék folyamatos megújulásra, és megalapozott szaktudás. Ebből a Soter-Line-nál az utóbbit biztosítjuk Önnek:

 1. Elismert, 25 éves múltú képzőként számíthat az oktatás magas minősége iránti elkötelezettségünkre
 2. Minden, a felkészüléshez szükséges jegyzetet rendelkezésre bocsátunk, hogy Önnek ne kelljen drága tankönyveket vásárolnia; ezek költségét a tanfolyami díj tartalmazza
 3. Igényeknek megfelelően tud hétköznap esti és hétvégi beosztású csoportbeosztásra jelentkezni.
 4. Közgazdasági képzéseink a legnépszerűbb tanfolyamaink közé tartoznak, a munkavállalók szívesen alkalmaznak olyan munkavállalókat, akik bizonyítványát intézményünk állította ki.

Adótanácsadóként piacképes szakképesítés birtokosa lesz, mivel kiváló esélyekkel helyezkedhet el vezetői pozícióban, vagy saját tanácsadói praxist is indíthat. Az Adótanácsadó tanfolyam a Soter-Line Oktatási Központban felnőttképzés keretén belül végezhető el. A tanfolyam elvégzését szakmai vizsga követi, mivel Intézményünk vizsgaszervezői engedéllyel is rendelkezik, így Központunkban van lehetősége az OKJ-s adótanácsadó szakmai vizsga letételére.

JELENTKEZÉS


Általános adatok

Szakképesítés neve
Adótanácsadó
Szakképesítést azonosító száma
55 344 01
Nyilvántartásba vételi szám
E-000201/2014/A028
Szakképesítés típusa
Szakképesítés-ráépülés
Szakmacsoport
15. Közgazdaság
Ágazati besorolás
XXIV. Közgazdaság
Kiadó rendelet
35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet
A szakképesítésért felelős miniszter
adópolitikáért felelős miniszter
A képzésre jelentkezés feltételei *
 • 55 344 02 Államháztartási mérlegképes könyvelő 1 év szakmai gyakorlattal
 • 55 344 03 Egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő 1 év szakmai gyakorlattal
 • 55 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelő 1 év szakmai gyakorlattal
 • közgazdász diploma 1 év szakmai gyakorlattal
 • nem szakirányú diploma 3 év szakmai gyakorlattal*

Kapcsolódó képzések

Az Adótanácsadó tanfolyamok helyszíne:
1073 Budapest, Erzsébet krt. 7.
1074 Budapest, Dohány utca 98.


Adótanácsadó tanfolyam indulási időpontjai

IndulásOktatási napokOktatási időpontokÓraszám
kontakt óra
Időtartam (hó)DíjRészlet-
fizetés /hó
Vizsgadíj
2017.09.23.szombat8.30-14.30280kb. 10140 000 Ft5 x 28 000 Ft7 x 8000 Ft
+
55 000 Ft
2017.09.21.kedd-csütörtök17.30-20.45280kb. 10140 000 Ft5 x 28 000 Ft7 x 8000 Ft
+
55 000 Ft

JELENTKEZÉS

A tanfolyam díját rendezheti utalással:

Bankszámlaszámunk: 11708001-20366780

Kérjük, hogy az átutalás megjegyzés rovatában szíveskedjen feltüntetni: a képzés pontos megnevezését és a képzésen résztvevő személy nevét.


További információ:
Gazda Ildikó | + 36 1 887 2334 | info@soterline.hu


Az Adótanácsadó szakképesítés-ráépülés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Az adótanácsadó a vállalkozások, egyéb szervezetek, magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel, költségvetési támogatásával kapcsolatos, rendszeresen ismétlődő vagy eseti feladatokra és ügyletekre vonatkozó tanácsadói, ellenőrzési munkát végez.
Értelmezi a kapott megbízást, azonosítja a megbízással összefüggő releváns tényállást, az ezek alapján adódó adókötelezettségeket, és ezek hatásáról és következményeiről megbízójának tájékoztatást ad.
Részt vesz a vállalkozás adókötelezettségeinek teljesítésében, a bevallások elkészítésében, az ehhez kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában, működtetésében, elemzi, hasznosítja az abból nyert információkat.
Megbízója vagy munkaadója felhatalmazása alapján a rendszeresen ismétlődő feladatokhoz és ügyletekhez kapcsolódó adókötelezettségek és jogok érvényesítésében, ellenőrzésében közreműködik. Az adóhatóságok előtti eljárásokban képviseletet lát el.

Az adótanácsadói tevékenységek, szolgáltatások közé tartozik minden tevékenység, szolgáltatás, amelyet az adótanácsadó a rá vonatkozó jogszabályok alapján elláthat, így különösen:

 • a költségvetési kapcsolatokhoz tartozó bevallások készítése és ellenőrzése,
 • a bevallásokhoz kapcsolódó számviteli feltételrendszer ellenőrzése,
 • a vállalkozások, egyéb jogi és nem jogi személyek alakulásával, átalakulásával, működésével, megszűnésével kapcsolatos adótanácsadás,
 • a vállalkozás egészére vagy egyes részterületére, ügyleteire irányuló ellenőrzési, adótervezési feladatok végzése,
 • a pénzügyi szervezeti egységek munkájának megtervezése, megszervezése, irányítása és ellenőrzése,
 • felügyeleti intézkedési kérelem készítése, ellenőrzése, jellemzően belföldi ügyletek vonatkozásában.

A szakképesítés-ráépüléssel rendelkező képes:

 • ellátni az adótanácsadási feladatokat, alkalmazni a tevékenység gyakorlására vonatkozó jogszabályokat
 • értelmezni az általa ellátott ügyekre vonatkozó jogi minősítéseket, bonyolultabb esetekben megfogalmazni a szakmai, jogi és más tanácsadóknak szóló kérdéseket, ezekkel a tanácsadókkal együttműködni,
 • alkalmazni a közigazgatási eljárási szabályokat
 • önállóan értelmezni és követni az új adójogi eljárási normákat, nyomon követni a hatósági iránymutatásokat és a hatósági gyakorlat változásait
 • tájékoztatni megbízóját a kötelezettségek jogszerű teljesítéséről, a jogok érvényesítésének lehetőségeiről,
 • a gyakorlatban visszatérően előforduló típuseseteket, szakmai iránymutatásokban tárgyalt eseteket illetően külső segítség nélkül teljes körűen átlátni az adókötelezettségeket, tanácsot adni a követendő magatartást illetően, segítséget nyújtani a döntéshozatalhoz
 • ellenőrizni és felügyelni az adókötelezettségek teljesítését, képviselni a megbízót a feladatköréhez kapcsolódó ellenőrzési eljárások során, ismerni az ellenőrzés módszereit és menetét, tájékoztatást adni a feladatköréhez kapcsolódó ellenőrzés lehetséges jogkövetkezményeiről, a jellemző hatósági és bírósági gyakorlatról, valamint a jogorvoslati lehetőségekről; munkája során alkalmazni a hazai és az Európai Uniós tagállamokat érintő adójogot, a nemzetközi adózás alapvető szabályait, és mindezek jogi környezetét
 • tájékoztatást adni a külföldi magánszemélyeket érintő hazai adózási szabályokról, illetve a külföldiek magyarországi és magyarok külföldi munkavállalásával kapcsolatos adózási kérdésekről
 • értelmezni és alkalmazni a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményeket és más, a külföldi illetőségű adózók hazai adókötelezettségét érintő szabályokat
 • megszervezni az adótanácsadói tevékenységet, adótanácsadó szervezeten belül részt venni az ésszerű tanácsadói munkamegosztás kialakításában
 • felhasználni munkájában a vállalkozások mérlegének, eredmény-kimutatásának, kiegészítő mellékletének és az üzleti jelentésének egyes elemeiről és tartalmáról rendelkezésre álló információkat
 • az eszközök és források értékelésére vonatkozó számviteli előírások ismeretében feltárni, kiemelni, értékelni az adózási összefüggéseket; tevékenysége során szóban és írásban eredményesen kommunikálni környezetével, megbízóival, hatósági szakemberekkel és más tanácsadókkal
 • költségvetési kapcsolatok ellenőrzésére jogosult szervezet alkalmazottjaként ellenőrizni az adókötelezettségek, támogatás-felhasználások jogszerűségét

Amiért a Soter-Line Adótanácsadó tanfolyam a legelőnyösebb Önnek:

 • Több, mint 25 éves képzési múlttal rendelkezünk!
 • A munkáltatók szívesen keresnek nálunk munkavállalókat!
 • Nagyon jók az adótanácsadó tanfolyam áraink!
 • Saját vizsgaszervezési jogosultsággal rendelkezünk!
 • Vizsgaszervezési díjaink is kedvezőek!
 • Honlapunkon hitelesen tájékoztatjuk az adótanácsadó képzésről, nem titkolunk el semmilyen részletet Ön elől!
 • Az államilag elismert OKJ-s adótanácsadó bizonyítvány mellé Europass bizonyítványt is igényelhet!
 • Adótanácsadó tanfolyamainkat jól megközelíthető helyen, a Blaha Lujza tér szomszédságában tartjuk!
 • Adótanácsadó tanfolyamszervező és vizsgaszervező kollégáink szívüket, lelküket kiteszik Önért!

JELENTKEZÉS


Az Adótanácsadó képzés során oktatott szakmai modulok:

 • 10766-16 Jogi ismeretekhez kapcsolódó feladatok
 • 10767-16 Az adózás rendje, adóigazgatási eljárás
 • 10768-16 Közvetlen adózási feladatok
 • 10769-16 Közvetett adózási feladatok
 • 10770-16 Egyéb adózási feladatok ellátása
 • 10771-16 Számviteli feladatok ellátása
 • 10772-16 Adótanácsadási tevékenység

Elmélet-gyakorlat aránya: 70%- 30%

SZAKMAI ÉS VIZSGA KÖVETELMÉNYEK


* Az adótanácsadó képzés bemeneti feltételei:

Szakmai elõképzettség:
• 55 344 02 Államháztartási mérlegképes könyvelõ
• 55 344 03 Egyéb szervezeti mérlegképes könyvelõ
• 55 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelõ
• Mérlegképes könyvelõ (szakiránytól függetlenül) egy év gyakorlattal
• Felsõoktatási intézményben szerzett oklevél:
o a közgazdasági felsőoktatás alapképzési szakjainak képesítési követelményeiről szóló 4/1996. (I. 18.) Korm. rendelet alapján szerzett végzettséggel (oklevéllel, vagy az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával), vagy a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről szóló 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet gazdaságtudományok képzési területhez tartozó szakokon szerzett végzettséggel (oklevéllel, vagy az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával), vagy a közgazdasági felsőoktatásban folyó szakirányú továbbképzési szakok képesítési követelményeiről szóló 7/1999. (II. 1.) OM rendelet, valamint jogász, vagy igazgatásszervező végzettséggel (oklevéllel, vagy az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával) .
o az előző pontokban fel nem sorolt egyetemi vagy főiskolai végzettséggel
Elõírt gyakorlat:
• legalább 1 év (a szakmai előképzettséget követő 1 év)
• szakmai végzettség esetében 1 év pénzügyi, vagy számviteli, vagy adóigazgatási, vagy adóoktatási területen szerzett (igazolt) gyakorlat
• egyéb végzettség esetében 3 év pénzügyi, vagy számviteli, vagy adóigazgatási, vagy adóoktatási területen szerzett (igazolt) gyakorlat


Az Adótanácsadó végzettséggel betölthető munkakörök:

FEOR számaFEOR megnevezéseBetölthető munkakör(ök)
2512Adótanácsadó, adószakértőAdótanácsadó
1210Gazdasági, költségvetési szervezet vezetője (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató)Igazgató, elnök, ügyvezető igazgató
1411Számviteli és pénzügyi tevékenységet folytató egység vezetőjeIgazgató, elnök, ügyvezető igazgató
1419Egyéb gazdasági tevékenységet segítő egység vezetőjeIgazgató, elnök, ügyvezető igazgató
3652*Adó- és illetékhivatali ügyintézőAdó-szakelőadó

Az Adótanácsadó szakképesítés-ráépülés vizsgakövetelményei

Az adótanácsadó képzés komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: az alábbi modulokból eredményes vizsga letétele. A modulzáró vizsga csak akkor eredményes, ha valamennyi követelménymodulhoz rendelt modulzáró vizsgatevékenységet a jelölt külön-külön legalább 60%-os szinten teljesíti. A szóbeli vizsgatevékenység csak az adott követelménymodul eredményes írásbeli vizsgatevékenysége után kezdhető meg. Amennyiben a vizsgázó az eredményes írásbeli vizsgatevékenység után nem teljesíti a szóbeli vizsgatevékenységen elvárt minimális teljesítményszázalékot, úgy 1 éven belül csak a sikertelen vizsgatevékenységet kell megismételnie.

55 344 01 Adótanácsadó
Követelménymodul száma, megnevezéseVizsga típusa
10766-16Jogi ismeretekhez kapcsolódó feladatokszóbeli
10767-16Az adózás rendje, adóigazgatási eljárásírásbeli
10768-16Közvetlen adózási feladatokgyakorlati
10769-16Közvetett adózási feladatokgyakorlati
10770-16Egyéb adózási feladatok ellátásaírásbeli
10771-16Számviteli feladatok ellátásaírásbeli
10772-16Adótanácsadási tevékenységszóbeli


Kedvezmények:

KEDVEZMÉNYEK

További információra van szüksége? Kattintson az alábbi linkre!

KÉRDEZZEN

Az Adótanácsadó képzéssel kapcsolatos további fontos információk:

Adótanácsadó képzésen oktató tanáraink kivétel nélkül nagy gyakorlattal rendelkeznek, a szakma elismert szakemberei. Ne feledje: Adótanácsadó tanfolyam a Blahánál. Adótanácsadó szakképzés a legjobb áron, a legrövidebb idő alatt, gyakorlott oktatókkal, saját vizsgaszervezéssel.


Tantermeink minden esztétikai igényt kielégítenek, légkondicionáltak, a legmodernebb technikai eszközökkel felszereltek. Nemcsak a tanfolyam előtt, hanem mindvégig szívélyes ügyintézéssel fogadjuk hallgatóinkat. A képzést Budapest szívében, a Soter-Line Oktatási Központ saját tulajdonú Erzsébet körúti épületében (a Blaha Lujza tér mellett, a Boscolo Hotel szomszédságában) tartjuk.

Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ
Soter-Line Oktatási Központ
Hétköznapi tanfolyam  
Adótanácsadó tanfolyam | Soter Group
Leírás A Soter-Line Oktatási Központban felkészült és tapasztalt tanárok adják át Önnek az adótanácsadó szakmához tartozó nélkülözhetetlen tudást, melynek elsajátítását követően könnyedén képes lesz remek előkézettséggel rendelkező adótanácsadóként elhelyezkedni a munkaerőpiacon, illetve szaktudását szolgáltatásként kínálni. A felkészült adótanácsadó mind a vállalatok, mind a magánszemélyek esetében komoly összegek megtakarítását érheti el (és nem utolsó sorban, felesleges idegeskedéstől kímélheti meg ügyfeleit), és rendet vág a folyamatosan változó adószabályok “dzsungelében”. Racionalizálja és még jobban tervezhetővé teszi az adózási feladatokat, hogy megbízói az üzlet érdemi feladataira koncentrálhassanak. Ezért válhat igazán fontos láncszemmé egy vállalat életében.
Intézmény Soter-Line Oktatási Központ
Budapest, Erzsébet krt.7.
1073
Indulási - befejezési időpont 09/21/2017 -
Részvételi díj 140000
HUF
Hétvégi tanfolyam  
Adótanácsadó tanfolyam | Soter Group
Leírás A Soter-Line Oktatási Központban felkészült és tapasztalt tanárok adják át Önnek az adótanácsadó szakmához tartozó nélkülözhetetlen tudást, melynek elsajátítását követően könnyedén képes lesz remek előkézettséggel rendelkező adótanácsadóként elhelyezkedni a munkaerőpiacon, illetve szaktudását szolgáltatásként kínálni. A felkészült adótanácsadó mind a vállalatok, mind a magánszemélyek esetében komoly összegek megtakarítását érheti el (és nem utolsó sorban, felesleges idegeskedéstől kímélheti meg ügyfeleit), és rendet vág a folyamatosan változó adószabályok “dzsungelében”. Racionalizálja és még jobban tervezhetővé teszi az adózási feladatokat, hogy megbízói az üzlet érdemi feladataira koncentrálhassanak. Ezért válhat igazán fontos láncszemmé egy vállalat életében.
Intézmény Soter-Line Oktatási Központ
Budapest, Erzsébet krt.7.
1073
Indulási - befejezési időpont 09/23/2017 -
Részvételi díj 140000
HUF

Soter-Line Oktatási Központ Több, mint 25 éve az oktatás élvonalában
Erzsébet krt. 7. Budapest, 1073
Telefon: +36 1 887 2323